Siera bumbiņu uzkoda. Dažādas variācijas
Katrs pamatēdiens un uzkodas ir pagatavojami daudz dažādās variācijās - atkarīgs no katra paša gaumes vai gatavošanas paradumiem. Šoreiz mācāmies variēt ar siera bumbiņu uzkodas pamatmasu, vienkāršu uzkodu pārvēršot delikatesē.
Sastāvdaļas:
Pamatmasai:
- 5 olas
- 250g siera
- majonēze
- sāls, pipari
- pāris daiviņas ķiploka
Gatavošana:
- Sieru un izvārītas olas sarīvē uz smalkas rīves.
- Tiem pievieno saspiestu ķiploku, sāli, piparus un majonēzi.
- No iegūtās masas izveido glītas uzkodu bumbiņas.
Ar šo pamatrecepti var dažādi variēt, vadoties pēc gaumes un izjūtām, pievienojot vēl citas sev un citiem tīkamas sastāvdaļas. Piemēram:
Ar krabju nūjiņām
Uzkodas pamatmasai pievieno sarīvētas krabju nūjiņas (100g), tās vislabāk (un visvieglāk) rīvēt sasaldētas. Iegūto masu saveido bumbiņās un panē sarīvētās krabju nūjiņās.
Siera - laša bumbiņas
Pamatmasai pievieno nelielu, smalki sarīvētu, svaigu burkānu. Masu sajauc un novērtē, ja tā par sausu - var pievienot majonēzi. Izveidoto bumbiņu vidū liek mazsālīta laša kubiņu. Tās panē sasmalcinātos valriekstos. Otrs variants - lasi smalki sagriež un pievieno pamatmasai kopā ar smalki sagrieztiem lociņiem. Tās garnē ar olīvi bez kauliņa un panē sakapātās dillēs.
Ar svaigu gurķi
Siera pamatmasai pievieno nomizotu, smalkos kubiņos sagrieztu svaigu gurķi. Bumbiņas vidū liek valrieksta pusīti, tās panē baltajās un melnajās sezama sēkliņās.
Ar saulē kaltētiem tomātiem
Pamatmasai pievieno smalki sagrieztus tomātus un dilles. Veido bumbiņas, kuras panē sausajā paprikā.
Recepte: Agita Gabrāne