Garda uzkoda: Valdorfa salātu laiviņas
Viegli pagatavojama uzkoda.
Sastāvdaļas:
Vistas fileja – 1 gab.
Zaļās vīnogas – 10 gab.
Valrieksti – 1 sauja
Cigoriņu salāti – 1 gab.
Ābols – 1 liels vai 2 mazāki
Selerija – 1 kāts
Olīveļļa – 1 ēdamk.
Sāls – 1/2 tējk.
Jaukto garšvielu maisījums – 1/2 tējk.
Mērcei:
Turku jogurts Rimi – 1 burciņa
Citrons – 1/3 gab.
Medus – 1/2 tējk.
Pagatavošana:
Noskalo dārzeņus, augļus, ogas un salātus. Selerijas kātu un
ābolu sagriež vienāda lieluma kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusi vai
četrās daļās. Ja vīnogās ir kauliņi, izņem tos. Vīnogas pievieno
āboliem un selerijai. Pieber smalkāk sagrieztus valriekstus.
Pagatavo mērci, sajauc jogurtu, citrona sulu un medu. Salātus
sajauc ar mērci.
Cigoriņa salātu lapas izliek kā laiviņas un pilda ar salātiem.
Vistas fileju sagriež strēmelītēs un apcep līdz gatavībai kopā ar
garšvielām.
Salātiem virsū liek ceptas vistas filejas gabaliņus.
Atceries!
Vistas filejas vietā vari izmantot arī jūras veltes vai, ja esi
veģetārietis, pievieno vairāk riekstu un pasniedz ar svaigi ceptiem
maizes grauzdiņiem.