Pirkstiņuzkodas - viegli grauzdēta maize ar krēmsieru un lasi

Absolūta klasika - viegli grauzdēta maize ar krēmsieru un lasi. 

Garda uzkoda ballītes galdam.

FOTO: Shutterstock.com

Garda uzkoda ballītes galdam.

Vajadzēs:

rupjmaizi ar dažādām sēklām

krēmsieru pēc izvēles

svaigu lasi

citronu

sāli

piparus

zaļumus pēc izvēles

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

Lasi sagriež šķēlītēs. Viegli apslaka ar citrona sulu, apkaisa ar sāli. Tad ņem rupjmaizes šķēles un ar glāzes palīdzību spiež aplīšus. Tos kārto cepešpannā uz cepampapīra un uz pāris minūtēm ieliek karstā cepeškrāsnī. Kad gatavas, maizītes izņem no krāsns un ļauj atdzist. Tad uz maizītēm smērē krēmsieru un liek laša gabaliņus. Dekorē ar zaļumiem. 

Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas