Pirkstiņuzkodas - viegli grauzdēta maize ar krēmsieru un lasi
Absolūta klasika - viegli grauzdēta maize ar krēmsieru un lasi.
Vajadzēs:
rupjmaizi ar dažādām sēklām
krēmsieru pēc izvēles
svaigu lasi
citronu
sāli
piparus
zaļumus pēc izvēles
Pagatavošana:
Lasi sagriež šķēlītēs. Viegli apslaka ar citrona sulu, apkaisa ar sāli. Tad ņem rupjmaizes šķēles un ar glāzes palīdzību spiež aplīšus. Tos kārto cepešpannā uz cepampapīra un uz pāris minūtēm ieliek karstā cepeškrāsnī. Kad gatavas, maizītes izņem no krāsns un ļauj atdzist. Tad uz maizītēm smērē krēmsieru un liek laša gabaliņus. Dekorē ar zaļumiem.
Lai labi garšo!