Pikantā maizes uzkoda

Uzkoda, kas pildīs vairākas funkcijas – priecēs gan acis, gan vēderu. Piemērota dienām, kad laika maz, bet draugi jau klauvē pie durvīm!

Brīdinājums – šī var kļūt par tavu mīļāko uzkodu!

FOTO: Shutterstock.com

Brīdinājums – šī var kļūt par tavu mīļāko uzkodu!

Sastāvdaļas:

  • vesels, nesagriezts baltmaizes klaipiņš
  • zaļumi
  • ķiploki
  • sāls
  • olīveļļa

 

Gatavošana

  1. Maizes klaipiņu iegriež vertikālās, pēc tam horizontālās svītrās, lai veidojas rombi. Taču uzmanīgi – to nedrīkst sagriezt
  2. Klaipa pildīšanai/pārsmērēšanai sagatavo sasmalcinātus zaļumus (piemēram, lociņi, dilles), notīrītus un sasmalcinātus ķiplokus.
  3. Zaļumus un ķiplokus trauciņā sajauc kopā, tiem pievieno nedaudz olīveļļu un sāli.
  4. Sagatavoto mērcīti pārsmērē visam klaipam, arī rombiņu starpās. Tā iekšpusi pilda pāri palikušajiem zaļumiem un ķiplokiem.
Reklāma
Reklāma

 

Šādā veidā maizi var pildīt arī ar sieru un gaļas šķēlēm, veidojot sātīgas uzkodas.

Saistītie raksti