Pikantā maizes uzkoda
Uzkoda, kas pildīs vairākas funkcijas – priecēs gan acis, gan vēderu. Piemērota dienām, kad laika maz, bet draugi jau klauvē pie durvīm!
Sastāvdaļas:
- vesels, nesagriezts baltmaizes klaipiņš
- zaļumi
- ķiploki
- sāls
- olīveļļa
Gatavošana
- Maizes klaipiņu iegriež vertikālās, pēc tam horizontālās svītrās, lai veidojas rombi. Taču uzmanīgi – to nedrīkst sagriezt
- Klaipa pildīšanai/pārsmērēšanai sagatavo sasmalcinātus zaļumus (piemēram, lociņi, dilles), notīrītus un sasmalcinātus ķiplokus.
- Zaļumus un ķiplokus trauciņā sajauc kopā, tiem pievieno nedaudz olīveļļu un sāli.
- Sagatavoto mērcīti pārsmērē visam klaipam, arī rombiņu starpās. Tā iekšpusi pilda pāri palikušajiem zaļumiem un ķiplokiem.
Šādā veidā maizi var pildīt arī ar sieru un gaļas šķēlēm, veidojot sātīgas uzkodas.