Svaigie kabaču salāti

Ļoti garšīgi kabači ir svaigā veidā. Esam pieraduši tos cept un šmorēt, bet varam sevi pieradināt pie jaunām garšām. Kabači, apslacīti ar citronu sulu, garšo līdzīgi gurķiem. 

Svaigu kabaču salāti atsvaidzinās ēdienkarti.

FOTO: Shutterstock.com

Svaigu kabaču salāti atsvaidzinās ēdienkarti.

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Produktu apjoms paredzēts 4 vakariņotājiem

 

Vajadzēs:

3 vidēji kabači

sauja rukolas salātu

100 - 150 g cietā siera

sauja gaileņu

svaigi spiesta sula no puscitrona

3 ēdamk. dažādu sēkliņu maisījuma

2 - 3 ēdamk. olīveļļas

2 edamk. sviesta

Reklāma
Reklāma

sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana:

Kabačus nomizo, sarīvē vai sagriež plānās sloksnēs.

Gailenes viegli apcep sviestā.

Sēklas apcep uz sausas pannas, pieber šķipsniņu sāls.

Sieru sarīvē plēksnēs.

Salātu traukā sajauc kabačus, rukolu, gailenes, sieru. Apslaka ar citronu, olīveļļu.

Pārkaisa ar apceptajām sēkliņām. 

 

Avots: žurnāls "Mūsmājas", 7. augusts, 2013. Nr. 16.

 

Sastāvdaļas