Svaigie kabaču salāti
Ļoti garšīgi kabači ir svaigā veidā. Esam pieraduši tos cept un šmorēt, bet varam sevi pieradināt pie jaunām garšām. Kabači, apslacīti ar citronu sulu, garšo līdzīgi gurķiem.
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Produktu apjoms paredzēts 4 vakariņotājiem
Vajadzēs:
3 vidēji kabači
sauja rukolas salātu
100 - 150 g cietā siera
sauja gaileņu
svaigi spiesta sula no puscitrona
3 ēdamk. dažādu sēkliņu maisījuma
2 - 3 ēdamk. olīveļļas
2 edamk. sviesta
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Kabačus nomizo, sarīvē vai sagriež plānās sloksnēs.
Gailenes viegli apcep sviestā.
Sēklas apcep uz sausas pannas, pieber šķipsniņu sāls.
Sieru sarīvē plēksnēs.
Salātu traukā sajauc kabačus, rukolu, gailenes, sieru. Apslaka ar citronu, olīveļļu.
Pārkaisa ar apceptajām sēkliņām.
Avots: žurnāls "Mūsmājas", 7. augusts, 2013. Nr. 16.