Pildītas olas ar sēnēm un sīpoliem
Pildītas olas ir viena no tām uzkodām, ko pagatavot ir pavisam vienkārši.
Vajadzēs:
10 olas
100 gramus šampinjonus vai rudenī pašu lasītās sēnes
dažas ēdamkarotes majonēzes
garšvielas pēc vajadzības un vēlmēm
zaļumus
vienu nelielu sīpolu
Pagatavošana:
Cieti novārītas olas uzmanīgi noloba, lai nesabojātu baltumus. Kad ola nolobīta, to uzmanīgi pārgriež uz pusēm, dzeltenumu liek atsevišķā traukā. Dzeltenumam pievieno majonēzi, garšvielas, smalki sagrieztas sēnes (šampinjonus apcep, ja sēnes ir marinētas, vienkārši smalki sagriež), smalki sagrieztus un apceptus sīpolus un samaisa viendabīgā masā. Kad masa gatava, pilda olu baltumos, kārto šķīvjos, pa virsu kaisa zaļumus.