Divas vieglu vakariņu receptes: pavasara salāti kefīra mērcē un kartupeļu salāti ar grilsieru
Pēc garās ziemas beidzot iestājusies teju vasara, līdzi nesot arī iespēju aizvien vairāk savā ēdienkartē iekļaut dažādus zaļumus – salātus un garšaugus. Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis stāsta par zaļumu nozīmi ēdienkartē, kā arī dalās ar paša iecienītām receptēm – pavasara salātiem kefīra mērcē un kartupeļu salātiem ar grilsieru.
Iekļauj savā pavasara ēdienkartē vismaz 40 procentus dārzeņu, salātu, garšaugu un visu, ko piedāvā pavasaris. Pagatavo salātus un garšaugus aizvien jaunos veidos.
Pavasara salāti kefīra mērcē
Jauno lapu un zaļumu salāti ar pirmajiem redīsiem, gurķiem, kas bagātīgi sajaukti ar kefīra mērci. Kefīram šajos salātos jābūt daudz, jo tie, atšķirībā no gurķu un tomātu salātiem, nedod tik daudz papildu sulas. Šie salāti ir īsti pavasara vēstneši!
Sastāvdaļas:
- 1–2 buntes salātlapu
- 1/2 paciņa kressalātu un rukolas
- 1 bunte diļļu
- 1 bunte loku
- 1 garais gurķis
- 1 bunte redīsu
- 800 ml kefīra
- 1 ēd.k. graudaino Dižonas sinepju
Pagatavošana
Noskalo salātlapas, zaļumus un dārzeņus un sagriez salātos. Kefīru sajauc ar sinepēm un bagātīgi pievieno salātiem.
Kartupeļu salāti ar grilsieru
Šie salāti ir īpaši ar to, ka zaļumi tajos ir izmantoti kā garšu pastiprinājums visnotaļ vienkāršam dārzenim – kartupelim. Tos pasniedz kopā ar grilsieru vai citiem grila ēdieniem, piemēram, šašlika vai ceptas zivs.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 800 g Rimi gardēžu kartupeļu
- 1 bunte diļļu
- 1 bunte loku
- 1 ēd.k. graudaino Dižonas sinepju
- 4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- 1 citrons
- jūras sāls pēc nepieciešamības
- 1 paciņa Dzintars grilsiera
Pagatavošana
Novāri kartupeļus un atdzesē. Pēc tam sagriez salātos sev tīkamā lielumā. Pievieno smalki sagrieztus zaļumus, sinepes un olīveļļu. Pierīvē citrona miziņu un pielej sulu pēc garšas. Ja nepieciešams, pievieno sāli. Grilsieru cep sagrieztu šķēlītēs uz karstām grila restēm, grila pannas vai parastās pannas. Pasniedz ar salātiem.