Saldētas lielogu mellenes – našķis vasaras svelmei!
Ogu saldēšana mums pieņemta, veidojot krājumus ziemai. Iesaldējot ogas ziemai, tās vienkārši ilgi glabāsies nesabojājoties. Toties ogu saldēšana vasarai būs patīkams, auksts, kā arī veselīgs našķis!
Nepieciešamais būs tik vien kā ogas un trauciņš vai ''zipper'' jeb rāvējslēdzēja maisiņš, kurā sabērt sevis izvēlētās ogas. Patīkami, dabīgi saldas ogas būs mellenes un zemenes.
Ogas nepieciešams notīrīt, lai uzreiz ar iepakojumu tās varētu ievietot saldētavā uz dažām stundām sasalt.
Vislabāk ieteicams izvēlēties mazāka izmēra ogas, kuras uzreiz var likt mutē bez košanas, kas būtu apgrūtinošs process ar sasaldētām ogām.
Šādu ogu našķi var izmantot arī, pievienojot desertiem, saldējumam vai gatavojot smūtiju!