Rudenīgo salātu un burkānu sviesta recepte
Brīvdienu rīti saistās ar nesteidzīgām, garšīgām, taču viegli pagatavojamām brokastu maltītēm. Ar rudenīgo salātu un burkānu sviesta recepti dalās Linda Vilmansone-Virbule.
Nepieciešamās sastāvdaļas salātiem:
400g riekstu ķirbja, 50ml sezama eļļas, 70g rukolas, 50g parmezāna
siera, 300g baraviku (vai citas sēnes pēc tavas izvēles), 50g
ciedru rieksti, 10 paipalu olas.
Pagatavošana
1. Riekstu ķirbi sagriež daivās un nomizo. Apsāla, liek dziļā pannā
vai katlā un sautē nelielā ūdens daudzumā 15 minūtes.
2. Sēnes sagriež gareniski plānās šķēlītēs un apcep karstā sezama
eļļā, zeltainas no abām pusēm.
3. Uz sausas pannas lēni apgrauzdē ciedru riekstus.
4. Paipalu olas novāra 3 minūtes karstā ūdenī.
5. Šķīvī izkārto rukolu, pāri kārto ķirbja šķēlītes, pārrīvē
parmezāna sieru, izkārto sēnes, uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas
un pārber ar riekstiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas burkānu sviestam:
1kg burkānu, 150g sviesta, ½ tējk. sāls, 1 čili pipars, 2 ķiploka
daiviņas, 1 tējk. ingvera pulvera, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. kumīna
sēklu, 1 tējk. koriandra sēklu.
Pagatavošana:
1. Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2. Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz
tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet
dārzeņu buljona vai ūdens, lai tie nepiedegtu.
3. Uz sausas pannas apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas, līdz sāk
izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablenderē viendabīgā
pulverī.
4. Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili
piparu, ķiploku, ingvera pulveri, medu, kumīna un koriandra
maisījumu un atlikušo sviestu.
5. Visu sablenderē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.