Sātīgas kartupeļu salātu receptes vakariņu galdam un piknikam
Kartupeļu salāti ir īsts Eiropas ēdiens. Čehi, vācieši un austrieši šo pieticīgo zemnieku ēdienu ir pilnveidojuši, ļaujot variēt ar dažādām smalkām vai vienkāršām piedevām. Ja mājās nekā nav, tad kartupeļu salāti ar mērces aizdaru būs sātīgs ēdiens. Bet smalkāku to darīs pievienots cepts bekons, kaperi, marinēti gurķi vai jebkas, kas saskan ar kartupeli.
Arī mērces var būt visdažādākās. Ja nebiedē kalorijas, droši jauc krējumu, majonēzi un sinepes. Liesākam vai pikantākam aizdaram var izmantot eļļu, etiķi, piparus.
Salātos liek kartupeļus, kas vārīšanās laikā saglabā formu, neizjūk. Var vārīt ar mizu vai pat iepriekšējā dienā, kad kartupeļi būs stingrāki. Kartupeļus laicīgi var sagriezt uz apliet ar eļļas – etiķa mērcīti, tad tie labāk uzsūks garšas nianses.
Salātus var ēst kā pamata ēdienu vai arī pasniegt kā piedevu pie desiņām, sautētiem kāpostiem, treknas zivs vai Vīnes šniceles.