Kartupeļu salāti ar grilsieru
Šie salāti ir īpaši ar to, ka zaļumi tajos ir izmantoti kā garšu pastiprinājums visnotaļ vienkāršam dārzenim – kartupelim. Tos pasniedz kopā ar grilsieru vai citiem grila ēdieniem, piemēram, šašlika vai ceptas zivs.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 800 g Rimi gardēžu kartupeļu
- 1 bunte diļļu
- 1 bunte loku
- 1 ēd.k. graudaino Dižonas sinepju
- 4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- 1 citrons
- jūras sāls pēc nepieciešamības
- 1 paciņa Dzintars grilsiera
Pagatavošana:
Novāri kartupeļus un atdzesē. Pēc tam sagriez salātos sev tīkamā lielumā. Pievieno smalki sagrieztus zaļumus, sinepes un olīveļļu. Pierīvē citrona miziņu un pielej sulu pēc garšas. Ja nepieciešams, pievieno sāli. Grilsieru cep sagrieztu šķēlītēs uz karstām grila restēm, grila pannas vai parastās pannas. Pasniedz ar salātiem.