Agneses Drunkas lakšu pesto recepte
"Recepte ir gauži vienkārša!" par savas ģimenes iecienīto lakšu jeb meža ķiploku pesto saka TV žurnāliste un mamma Agnese Drunka, atklājot, ka šo pavasara spēka ēdienu viņu mājās parasti gatavo vīrs.
Sastāvdaļas:
- 1 daļa lakšu,
- 1 daļa eļļas (vīnogu kauliņu),
- 0,5 daļas cietā siera,
- 0,5 daļas Indijas riekstu,
- sāls pēc garšas.
Gatavošana
Visas sastāvdaļas sablendē un, ja grib uzglabāt ilgāku laiku, pesto, kas iepildīts burciņā, pārlej ar eļļu, lai iekonservējas.
Agnese Drunka atgādina, ka dabā lakši ir aizsargājams augs, taču lakšus no sēklām vari izaudzēt savā piemājas dārziņā – sēklas var iegādāties sēklu veikalos.