Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām
Iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne.
Nepieciešams:
- 1 lielais iepakojums salātu maisījuma
- 1 svaigs gurķis, sagriezts kubiņos
- 200 g zaļo vai melno olīvu bez kauliņiem
- 100 g granātābola sēkliņu
- 5 ēd. k. lazdu riekstu eļļas (var arī izmantot olīvu vai citu eļļu)
- 3 ēd. k. sojas mērces
- 3 ēd. k. aveņu etiķa vai balzametiķa, kuram pievieno 1 tējk. aveņu ievārījuma
- 12 ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm
- 200 g vītinātas gaļas plānās šķēlēs
- 250 g marinētu sēņu
- 100 g rīvēta cietā siera
- 150 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti
Pagatavošana:
Salātu maisījumu sadala pa četriem šķīvjiem vai izvieto
lielā, lēzenā šķīvī. Vītināto gaļu saplēš ar pirkstiem
un izbārsta virs salātiem. Uzkaisa sēnes, tomātus, olīvas,
sieru un gurķus. Lazdu riekstus ievieto maisiņā un nedaudz pasit
ar āmuru vai pudeli. Pārkaisa salātiem. Mērci pagatavo no
eļļas, sojas mērces un etiķa, pārlej salātiem. Apkaisa ar
granātābolu sēkliņām. Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms
gaļas vai zivju ēdiena. Var arī pasniegt kopā ar otro
ēdienu.