Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām

Iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne. 

Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām

  
Nepieciešams:

  • 1 lielais iepakojums salātu maisījuma 
  • 1 svaigs gurķis, sagriezts kubiņos 
  • 200 g zaļo vai melno olīvu bez kauliņiem 
  • 100 g granātābola sēkliņu 
  • 5 ēd. k. lazdu riekstu eļļas (var arī izmantot olīvu vai citu eļļu) 
  • 3 ēd. k. sojas mērces 
  • 3 ēd. k. aveņu etiķa vai balzametiķa, kuram pievieno 1 tējk. aveņu ievārījuma 
  • 12 ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm 
  • 200 g vītinātas gaļas plānās šķēlēs 
  • 250 g marinētu sēņu 
  • 100 g rīvēta cietā siera 
  • 150 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti


 

Pagatavošana:
Salātu maisījumu sadala pa četriem šķīvjiem vai izvieto lielā, lēzenā šķīvī. Vītināto gaļu saplēš ar pirkstiem un izbārsta virs salātiem. Uzkaisa sēnes, tomātus, olīvas, sieru un gurķus. Lazdu riekstus ievieto maisiņā un nedaudz pasit ar āmuru vai pudeli. Pārkaisa salātiem. Mērci pagatavo no eļļas, sojas mērces un etiķa, pārlej salātiem. Apkaisa ar granātābolu sēkliņām. Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms gaļas vai zivju ēdiena. Var arī pasniegt kopā ar otro ēdienu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas