Kukurūzas čipsi ar zaļo zirnīšu biezeni

Vienkāršāk par vienkāršu! Zaļo zirnīšu spirgtajam zaļumam ziemā neviens nespēj turēties pretim. Var variēt ar kukurūzas čipsu asuma pakāpi – būs interesantāk. 

Arī krāsas bagātina svētku mielastu.

FOTO: Shutterstock.com

Arī krāsas bagātina svētku mielastu.

Vajadzēs:
1 paku kukurūzas čipsu
1 paku (400 g) saldētu zaļo zirnīšu
1 līdz 2 ēdamkarotes kausētā siera
1 tējk. citrona sulas
1/2 sauju svaigas piparmētras (vai bazilika, vai pētersīļu) lapu
sāli, piparus pēc garšas

Pagatavošana:
1. Uzvāri ūdeni, kuram pievienota šķipsna sāls, ieber zirnīšus, ļauj sākt vārīties un vāri 5 minūtes (galvenais – nepārvāri, lai zirnīši nezaudētu svaigo zaļumu un garšu!), nokās.
2. Sauju zirnīšu atstāj atstāj garnēšanai, pārējos – sablenderē. Pievieno citrona sulu, kapātas piparmētras, kausēto sieru, pieber sāli, piparus. Samaisi, lai veidojas vijīga masa. 
3. Uz paplātes izkārto čipsus un ar konditorejas maisiņu vai tējkaroti uz katra uzspied nelielu piciņu zirņu masas, kam virsū uztupini veselu zirni. Zirņu masa labi der arī uz rupjmaizes grauzdiņiem. 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", Nr. 2/28, 2013. 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas