Kukurūzas čipsi ar zaļo zirnīšu biezeni
Vienkāršāk par vienkāršu! Zaļo zirnīšu spirgtajam zaļumam ziemā neviens nespēj turēties pretim. Var variēt ar kukurūzas čipsu asuma pakāpi – būs interesantāk.
Vajadzēs:
1 paku kukurūzas čipsu
1 paku (400 g) saldētu zaļo zirnīšu
1 līdz 2 ēdamkarotes kausētā siera
1 tējk. citrona sulas
1/2 sauju svaigas piparmētras (vai bazilika, vai pētersīļu)
lapu
sāli, piparus pēc garšas
Pagatavošana:
1. Uzvāri ūdeni, kuram pievienota šķipsna sāls, ieber zirnīšus,
ļauj sākt vārīties un vāri 5 minūtes (galvenais – nepārvāri, lai
zirnīši nezaudētu svaigo zaļumu un garšu!), nokās.
2. Sauju zirnīšu atstāj atstāj garnēšanai, pārējos – sablenderē.
Pievieno citrona sulu, kapātas piparmētras, kausēto sieru, pieber
sāli, piparus. Samaisi, lai veidojas vijīga masa.
3. Uz paplātes izkārto čipsus un ar konditorejas maisiņu vai
tējkaroti uz katra uzspied nelielu piciņu zirņu masas, kam virsū
uztupini veselu zirni. Zirņu masa labi der arī uz rupjmaizes
grauzdiņiem.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", Nr. 2/28, 2013.