Kartupeļu gliemezīši ar spinātu pildījumu
Sātīga uzkoda, kas vienlīdz labi garšos kā silta, tā auksta. Droši transportējama, jo atšķirībā no citām uzkodām ilgi saglabā pievilcīgo izskatu.
Mīklai vajadzēs:
600 g vārītu kartupeļu
300 g miltu
1 olu
Pildījumam vajadzēs:
500 g spinātu
2 ēdk. sviesta
1 ķiploku daiviņu
200 g svaigo sieru
1 ēdk. cietu, smalki rīvētu pikantu sieru
sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu pēc garšas
Pagatavošana:
1. Saspaidi kartupeļus viendabīgā masā, pievieno olu, iesijā miltus un sastrādā mīkstā, formējamā mīklā.
2. Nomazgā, nosusini un sagriez spinātus. Dziļā pannā vai katlā uzkarsē sviestu, pievieno sakapātu ķiploku, spinātus, apmaisi un karsē līdz tie saplok. Ļauj, lai padziest, un tad pievieno muskatriekstu, cieto rīvēto sieru, pieber sāli, piparus.
3. Kartupeļu mīklu izrullē aptuveni 1 cm biezuma taisnstūrī (jo šaurāks un garāks tas būs, jo mazāki sanāks gliemeži). Liec virsū un izlīdzini spinātu masu, sarullē un sagriez aptuveni 1 cm biezās šķēlēs.
4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kārto kartupeļu gliemežus uz pannas, apsmērē ar viegli sakultu olu un cep, kamēr krāsojas viegli brūngani – aptuveni 15 līdz 20 minūtes.
Ideja!
Kartupeļu gliemežu pildījumam var izmantot arī citus produktus, piemēram, sieru, sajauktu ar rīvētiem, apceptiem dārzeņiem (burkāniem, papriku).
Avots: žurnāls "100 labi padomi", Nr. 2/28, 2013