Siltie salāti ar garnelēm
Garneles ir lieliskas ar to, ka ir ļoti ātri pagatavojamas!
Sastāvdaļas:
16 lielas garneles
4 saujas dažādas salātlapas
4 ēd.k. olīveļļa
sāls un svaigi malti pipari
Mērcei:
5 ēd.k, heresa etiķis
1/3 gl. sausais heress
sāls pēc garšas
Gatavošana:
20min, 4 porcijas
1) Garneles notīrīt, atstājot tikai astes. Lielā bļodā sajaukt
salātlapas un sakārtot pa šķīvjiem. Citā bļodā sajaukt heresa
etiķi un šķipsniņu sāls, maisīt līdz sāls ir pilnībā
izšķīdusi.
2) Uzkarsēt pannā olīveļļu. Apcept tajā garneles ~ 30 sek, pievienot heresu ar sāli un etiķi. Šajos salātos heresa etiķi var aizstāt ar Vosteršīras mērci. Turpināt cept līdz puse šķidruma iztvaiko, pievienot piparus. Ceptas garneles sakārtot pa virsu salātlapām, pārliet ar mērci no pannas.
Avots: Jauns.lv/Receptes