Siltie griķu salāti ar sieru un olu
Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķi ir bioloģisks stimulators, jo satur organismam nepieciešamās olbaltumvielas, ogļhidrātus, vitamīnus un mikroelementus. Piedāvājam jums vēl vienu griķu pagatavošanas recepti, šoreiz siltie salāti.
Sastāvdaļas
- 150g tvaicēti griķi
- 150g svaigās siera lodītes ar baravikām
- 500ml vistas vai dārzeņu buljons
- 1 neliels puravs
- 3-4 jaunās bietes ar lakstiem
- 4 mīksti vārītas olas
- redīsu dīgsti
- kaltēts oregano
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana (40 min 4 porcijas)
Biešu lakstus noskalo un sagriež smalkāk. Puravu arī sagriež
smalkāk. Katlā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu ķiploka
daiviņu, puravus un biešu lapiņas. Pievieno griķus un pāris minūtes
apcep arī tos. Pielej buljonu, pievieno kaltētu oregano pēc garšas
un vāra līdz griķi ir gatavi, bet šķidrums iztvaikojis.
Siltus griķus kārto porcijas šķīvjos. Pa virsu sadrupina siera
lodītes. Salātus pasniedz ar redīsu dīgstiem un olu pusītēm.
No portāla Jauns.lv