Pavasarīgie lieldienu kartupeļu salāti
Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Izmēģini jaunu recepti - kartupeļu salāti ar olām, kurus vari pagatavot 60 minūšu laikā.
Nepieciešams
500 g mazo kartupelīšu
20 paipalu olas
2 lieli gurķi
1 liela buntīte diļļu
1 liela buntīte loku
150 g majonēzes
150 g skābā krējuma
2 ēd. k. sinepju
2 ēd. k. mārrutku
Sāls, pipari
Pagatavošana
Novāri kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles
un lokus.
Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.
Nolobi tās. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz
pusēm. Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un
sagriez mazos gabaliņos.
Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet
pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un
mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi
iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm,
dillēm un lociņiem.