Karamelizētās sviesta ikru maizītes
Gardas maizītes 30 minūtēs. Cel galdā gan ikdienā, gan svētkos!
Nepieciešams
200 g sviesta
bagete, sagriezta 24 šķēlītēs
12 novārītas paipalu olas, nolobītas
foreles vai laša ikri
gabaliņos sagriezts avokado – pēc vēlmes
dīgsti – pēc vēlmes
jūras sāls pasniegšanai
nedaudz svaigi maltu piparu
Pagatavošana
Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš.
Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas
uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un
pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpini karsēt, līdz putiņas
pazudušas un sviests kļūs dzidrs. Tas aizņem apmēram 15
minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.
Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām
pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz
atdzesē.
Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liec virsū olas un
ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls
un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.