Karamelizētās sviesta ikru maizītes

Gardas maizītes 30 minūtēs. Cel galdā gan ikdienā, gan svētkos!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nepieciešams
200 g sviesta
bagete, sagriezta 24 šķēlītēs
12 novārītas paipalu olas, nolobītas
foreles vai laša ikri
gabaliņos sagriezts avokado – pēc vēlmes
dīgsti – pēc vēlmes
jūras sāls pasniegšanai
nedaudz svaigi maltu piparu

Pagatavošana 
Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļūs dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.
Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.
Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liec virsū olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas