Tomātu sorbets

Sorbetu mēdz pasniegt starp ēdieniem – garšas atsvaidzināšanai. Tie var būt sāļi un saldi: sāļos gatavo no avokado, ķirbja, gurķa un arī tomātiem.

Neparasti un atsvaidzinoši!

FOTO: Shutterstock.com

Neparasti un atsvaidzinoši!

Porcijas 6 līdz 8 personas. Pagatavošanas laiks 35 minūtes, dzesēšanas laiks 40 minūtes un saldēšanai nepieciešamas 8 stundas.

 

Sastāvdaļas:

  • 600 g tomātu
  • 1 sīpolu
  • 200 ml ūdens vai sausā baltvīna
  • 50 g cukura
  • sāls
  • šķipsniņu piparu
  • 1 ēdamkaroti balzametiķa

 

Pagatavošana:

Tomātus krusteniski iegriez, applaucē, noņem miziņu, ar karoti izgreb sēklas, bet mīkstumu samīci.

Sīpolu notīri un sasmalcini.

Liec katlā tomātus, sīpolus, pievieno ūdeni vai vīnu, cukuru, sāli.

Reklāma
Reklāma

Visu uzvāri un karsē, līdz tomāti mīksti, tad atdzesē un izberz caur sietu. Tomātu masai pievieno piparus, etiķi un samaisi.

Liec sorbetu traukā, ievieto saldējamā kamerā uz 8 stundām, ik pa brīdim samaisi.

Ar saldējuma karoti veido sorbeta bumbiņas.

Rotā ar bazilika lapiņām.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07

Saistītie raksti