Ar rikotas siera masu pildīti kabaču ziedi
Ja vēlies pagatavot dārzeņus garšīgi, meklē itāļu pavāra Antonio Karlučo (Antonio Coduccio) receptes! Viņa kontā ir 13 lieliskas un ikdienā izmantojamas recepšu grāmatas, kā ari. 45 kafejnīcas ar veikaliņiem Lielbritānijā, dažas arī Īrijā un pat Dubaijā. Internetā iespējams atrast ne tikai viņa biogrāfiju un receptes, bet arī noskatīties aizkustinošas un, galvenais, uztveramas pavārstundas.
Karlučo dzimis Itālijas dienvidos Salerno provincē, bet vēlāk
pārcēlies uz Pjermontu, kur ar tēva svētību kļuvis par kaislīgu
ēdiena un sēņu mednieku (lai atceramies, ka Pjemonta ir
pasaulslaveno trifeļu dzimtene!). Divdesmit viena gada vecumā
Karlučo devies uz Vīni studēt valodas, pēc tam viņš strādājis
Vācijā – bijis vīna tirgotājs, šo lietu viņš turpināja arī Londonā,
kur 1975. gadā pārcēlās uz dzīvi.
Astoņus gadus vēlāk iznāca viņa pirmā grāmata par itāļu ēst
gatavošanas mākslu. Par ieguldījumu britu virtuves
pilnveidošanā viņa darbu ar ordeņiem novērtējusi kā Itālijas,
tā Lielbritānijas valdība.
Karlučo uzskata, ka kabaču ziedi ir lieliska vasaras uzkoda. Tie,
iepriekš panēti olā un miltos, ir ideāli piemēroti pildīšanai ar
spinātu un rikotas siera masu. Lai gan kabaču
ziedu pagatavošanai ir arī citas lieliskas receptes.
Pildīti kabaču ziedi. Recepte
12 kabaču ziedi
275 g rikotas siera
1 ola, sakulta
4 ēdk. svaigi rīvēta parmezāna
r nažagais svaigi malta
4 ēdk. olīveļļas
naža gals svaigi malta muskatrieksta
buntīte kapātu maurloku
sāls un pipari pēc garšas
Panējumam:
2 olas
55 g miltu
4 ēdk. auksta ūdens
1. Vispirms pagatavo panējumu: bļodā viegli sakul olas, tad
iesijā miltus, samaisi un, lai veidotos maiga masa, pievieno ūdeni,
un atkal labi samaisi.
Noliec malā.
2. Uzmanīgi un maigi noskalo kabaču ziedus (pārbaudi, vai tajos nav
paslēpušies kukaiņi!)
un pagaidi, kamēr tie nožūst. Pagatavo pildījumu, sajaucot rikotu,
muskatriekstu, maurlokus, olu, parmezānu, sāli un piparus. Ņem
aptuveni ēdamkaroti pildījuma un uzmanīgi to ieliec zieda
kausā.
3. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu. Iemērc piepildītos ziedus panējumā
un grozot apcep tos
eļļā līdz zeltainam brūnumam. Pirms pasniedz, nosusini papīra
salvetē.