Sparģeļu uzkoda kārtainās mīklas un siera mētelītī
Līdz šim licies, ka sparģeļi ir tāds smalki gatavojams aristokrātu ēdiens, ko latvieša piezemētā daba nemaz nepratīs pagatavot. Bet te veikalā ieraudzīju saišķi sparģeļu par cenu, kas ir mazāka par 2 eiro, un nolēmu, ka ir vērts riskēt un mēģināt. Te ir rezultāts - ātras, sātīga un nemaz ne sarežģīta uzkoda.
Lai pagatavotu 16 sierīgos sparģeļus mīklā nepieciešams:
- 2 kārtainās bezrauga mīklas plāksnes
- 16 sparģeļi (derēs gan mazāki, gan lielāki)
- kādas 3 ēd. k. smalki sarīvēts parmezāna tipa siers
- ola uzkodu apziešanai pirms cepšanas
Pagatavošana:
Sparģeļiem apgriež galiņus (tikai tik, lai apakšā vairs nav tā sakaltusī griezuma vieta). Notīra no miziņas līdzīgi kā raberberu kātus.
Atkausētu kārtaino mīklu izklāj uz galda, to apsmērē ar svaigo sieru un pārber ar sarīvēto sieru, tad katru sagriež 8 garenās strēmelēs.
Ņem pa vienam sparģelim un katru ietin mīklā, tad liek uz cepampannas, apsmērē ar olu un apber ar mazu drusciņu siera.
Sparģeļu rullīšus liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo kādas 15 min, vai līdz mīkla uzpūtusies un no visām pusēm apbrūnējusi.
Sparģeļus var ietīt arī bekona šķēlēs. Cepšanas process nemainās.
6 FOTO
Kā pagatavot sparģeļus
+ 2
Skatīt visus