Klasiskais ziedainais jāņusiers
Pārsteidz savējos ar paša gatavotu sieru!
1 neliels ritulis
1 kg biezpiena
5 l piena
1/2 l ūdens
3 olas
100 g sviesta
sauja ķimeņu
rupjais sāls
1. Lej katlā ūdeni un pienu un karsē, līdz sāk vārīties.
Nepārtraukti maisot, pievieno biezpienu. Kad masa sāk iet kunkuļos,
lej klāt viegli sakultas olas un pieber ķimenes.
2. Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un ripinot
no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas. Liec atpakaļ
katlā, pieber sāli un maisot karsē, līdz veidojas viendabīga masa,
kas veļas bumbulī. Lies to marlē, izveido ripuli, marles stūrus
savirpini virs siera ripuļa un iespied viducī
3. Noslogo sieru starp diviem dēlīšiem vai lieliem šķīvjiem un turi
zem sloga, līdz tas atdzisis un sastindzis. Kad iztīsi sieru no
marles, ripuļa viducī būs iedobe – liec tajā sviestu, ko smērēt uz
siera šķēles!
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/06. Nr 6