Cūku pupu smēriņš
Recepte nāk no Itālijas, lai gan pietiek tikai to uzziest uz rupjmaizes, ne apgrauzdētas ciabatas un olīveļļu nomainīt pret rapšu eļļu, kā uzkoda pieskaņojas vidējā latvieša virtuves būtībai.
Sastāvdaļas
- 250 g no pākstīm izlobītu cūku pupu
- 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
- 8 piparmērtu lapiņas
- 50 ml augstākā labuma olīveļļas
- 8 plānas Parmas siera šķēles
- 8 šķēles ciabatas vai rupjmaizes
Pagatavošana
25 min, 4 porcijas
- Cūku pupas novāri sālsūdenī. Atdzesē un izlobi no miziņām. Ar stampiņu saspaidi tā, lai tās sadalās, bet nav putrā.
- Pupu masai pievieno sasmalcināto ķiploka daiviņu, sasmalcinātas piparmētru lapiņas, olīveļļu un visu samaisi.
- Apgrauzdē maizes šķēles. Pupu masu uzzied uz maizes. Rotā ar siera šķēlēm. Rupjmaizes šķēles vari neapgrauzdēt.