Pildītas olas šefpavāra Mārtiņa Sirmā gaumē
Sastāvdaļas:
- 12 olas
- 100g Matje siļķes
- 50g majonēzes
- 10g baltvīna etiķa
- 50g skābā krējuma
- 30g graudu sinepju
- 30g maurloku
- 30g diļļu
- 7g kūpinātas paprikas
Pagatavošana
1. Olas liek katlā ar karstu, bet ne burbuļojošu ūdeni un vāram 12
minūtes, ik pēc brīža apmaisot. Gatavās olas liek ledus aukstā
ūdenī un pēc 6-7 minūtēm nomizo.
2. Olas platākajam galam nogriež mazu šķēli, lai tā viegli stāv uz virsmas, tad nogriež olas 1/3 daļu un ar espreso karoti izņem tai dzeltenumu.
3. Dzeltenumus izberžam caur sietu un pievieno tiem majonēzi, krējumu, etiķi, sinepes. Sakulto masu ievieto konditorejas maisā un pilda olas baltumus ar to.
4. Ļauj olām 3-4h atrasties ledusskapī.
5. Pasniedz ar plāni grieztu siļķi, dillēm, maurlokiem un kūpinātu papriku.