Bietēs marinēta laša salāti ar paipalu olām un kaperiem

Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis piedāvā gardu salātu recepti. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

  • 250 g laša filejas Rimi
  • 12 paipalu olas Rimi
  • 50 g rukolas Rimi
  • 1 šalotes sīpols Rimi
  • 2 citroni 
  • 100 ml svaigas biešu sulas
  • 30 ml olīveļļas I Love Eco 
  • 60 ml kļavu sīrupa
  • 2 ēd. k. kaperu
  • 10 g sinepju sēklu
  • 1 tējk. sāls 


Pagatavošana
Biešu sulu sajauc ar sāli un sinepju sēklām un pārlej laša filejai. Atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Citroniem izgriez filejas un atstāj traukā ar visu sulu. Sagriez sīpolu, pievieno tējkaroti citrona sulas un tējkaroti kļavu sīrupa. Iemarinēto lasi nosusini uz papīra dvieļa. Karsē biešu sulu ar 20 ml kļavu sīrupa, līdz sinepju sēklas sāk karamelizēties. 
Novāri paipalu olas 2 minūtes ar čaumalu vai 1 minūti bez čaumalas. Kārto salātus – uz rukolas liec laša šķēlītes, kaperus, paipalu olas, citrona filejas un karamelizētās sinepju sēklas. Atlikušo citronu sulu sajauc ar kļavu sīrupu un olīveļļu un pārlej to salātiem.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas