Bietēs marinēta laša salāti ar paipalu olām un kaperiem
Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis piedāvā gardu salātu recepti.
Sastāvdaļas
- 250 g laša filejas Rimi
- 12 paipalu olas Rimi
- 50 g rukolas Rimi
- 1 šalotes sīpols Rimi
- 2 citroni
- 100 ml svaigas biešu sulas
- 30 ml olīveļļas I Love Eco
- 60 ml kļavu sīrupa
- 2 ēd. k. kaperu
- 10 g sinepju sēklu
- 1 tējk. sāls
Pagatavošana
Biešu sulu sajauc ar sāli un sinepju sēklām un pārlej laša filejai.
Atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Citroniem izgriez filejas un
atstāj traukā ar visu sulu. Sagriez sīpolu, pievieno tējkaroti
citrona sulas un tējkaroti kļavu sīrupa. Iemarinēto lasi nosusini
uz papīra dvieļa. Karsē biešu sulu ar 20 ml kļavu sīrupa, līdz
sinepju sēklas sāk karamelizēties.
Novāri paipalu olas 2 minūtes ar čaumalu vai 1 minūti bez čaumalas.
Kārto salātus – uz rukolas liec laša šķēlītes, kaperus, paipalu
olas, citrona filejas un karamelizētās sinepju sēklas. Atlikušo
citronu sulu sajauc ar kļavu sīrupu un olīveļļu un pārlej to
salātiem.