Lapu salāti ar kvinoju maigu sinepju mērci. Tavam svētku galdam!
Ja svētku galdā esi paredzējis celt cepeti un siltus dārzeņus, tad tiem klāt pasniedz svaigu lapu un dārzeņu salātus.
Sastāvdaļas:
Salātu lapu mikss 1 iepakojums
Kvinoja 1 porcija
Vārīta biete, vidēja izmēra 1gb
Valrieksti (vai citi rieksti) 3gb
Baltais siers (pēc izvēles) 100g
Mērcei (sastāvdaļas aptuvenas, variē tās pēc garšas!):
Majonēze 2 ēdamk.
Sinepes 2 ēdamk.
Svaiga citrona sula no 1/2 citrona
Ķiploks 1-2 daiviņas, rīvētas uz smalkās rīves
Dižonas sinepes 2 ēdamk.
Gatavošana:
1) Novāra kvinoju, saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
2) Lapu salātus sajauc ar atdzesētu kvinoju.
3) Salātiem pievieno mērci, rupjos gabalos sagrieztu bieti un sieru. Visu sajauc.
4) Salātus pārskaisa ar valsriekstiem vai citiem riekstiem pēc izvēles.