Svaigie dārzeņu salāti ar zemesriekstu mērci
Kad apnikuši tradicionālie salāti, jāmeklē kāda neierastāka recepte. Šovasar izmēģini makaronu salātus ar dārzeņiem un zemesriekstiem!
Sastāvdaļas (4-6 porcijām):
- 150g “Dobeles dzirnavnieka” Farfalle pastas
- 1/2 Ķīnas kāposta
- 1 ābols
- 6 redīsi
- 1 zilais sīpols
- 1/10 daļa zilā kāposta vai galviņkāposta
- 1 liels burkāns
- 50g lociņu
- 100g zemesriekstu
Mērcei:
- 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
- 2 ēd. k. sojas mērces
- 1/2 citrona sulas
- 3 ēd. k ūdens
Gatavošana:
- Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā.
- Atsevišķā traukā sarīvē burkānu. Smalki sagriež ābolu, redīsus, Ķīnas kāpostu, zilo sīpolu, lociņus un zilo kāpostu vai galviņkāpostu. Dārzeņus sajauc ar makaroniem.
- Uz pannas apcep zemesriekstus, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Riekstiņus pievieno salātiem.
- Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas, līdz izveidojusies viendabīga masa. Mērci pievieno salātiem un samaisa.
- Dekorē ar papildu riekstiem un lociņiem.
Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” kopā ar ēdienu blogeri Annu Pannu .