Nektarīnu salāti ar tomātiem un rukolu
Vasarīgi, sulīgi un ātri pagatavojami – tieši tādi ir šie salāti!
Sastāvdaļas (4-6 porcijām):
- 150g “Dobeles dzirnavnieka” Fusilli trīskrāsu pastas
- 100g rukolas
- 200g ķiršu vai plūmju tomātiņu
- 3 nektarīni vai persiki
- 1 bundža konservētas kukurūzas
Mērcei:
- 4 ēd. k. Extra Virgin olīveļļas
- 2 ēd. k. balzāmetiķa
- 1 tējk. medus
- 1/2 tējk. Dižonas sinepju
Gatavošana
- Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā traukā.
- Pastai pievieno rukolu, kukurūzu un sagrieztus tomātus.
- Nektarīnus sagriež daiviņās un apcep uz grilpannas vai uz parastās pannas. Nektarīnus liek klāt salātiem.
- Atsevišķā trauciņā samaisa sastāvdaļas mērcei. Mērci pievieno salātiem, samaisa un pasniedz.
Recepti piedāvā “Dobeles dzirnavnieks” un ēdienu blogere Anna Panna.