Ķimeņu popkorns ar parmezānu

Tradicionālās Līgo ēdienu receptes nenoliedzami noder paaudžu paaudzēs, taču, lai Vasaras saulgriežus padarītu divtik lustīgus, ir vērts atsvaidzināt svētku galdu arī ar mazāk ierastiem ēdieniem Līgo noskaņās.
Ķimeņu popkorns ar parmezānu

FOTO: Publicitātes foto

Viegli pagatavojama uzkoda brīvdabas filmu maratonam, kas lieliski saderēs ar ierastajiem svētku dzērieniem – kvasu un alu, neradot smaguma sajūtu. Šķiet, būtu grūti iedomāties popkornu vēl latviskākā izpildījumā.


Popkornam vajadzēs:

  1. Iecienītāko popkorna sagatavi, daudzumu skatoties pēc kinomīļu skaita un ierastā katliņa vietā izmantojot čuguna katlu, kas uzsildīts virs Līgo ugunskura.
  2. Ķimenes - nelielu sauju uz katriem 400g popkorna. Samaltas kafijas dzirnaviņās vai blenderī līdz smalkam pulverim.
  3. Sāls - dažas šķipsnas, kas ļoti labi izbalansēs garšu, ja kukurūzas graudu cepšanas laikā tiek izmantots sviests.
  4. Parmezāns vai kāds cits labi nobriedis cietais siers, kas izturēts vismaz 12 mēnešus - paliela sauja uz katriem 400g popkorna.

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Pagatavo popkornu pēc savas iecienītās metodes, izmantojot jau gatavus iepakojumus vai berot katlā kukurūzas graudus. Pēc izvēles cepšanas laikā pievieno pikuci sviesta. Kad popkorns vēl karsts, to pārkaisa ar ķimeņu pulveri un sāli. To vēlams darīt palielā bļodā, lai visu varētu vienmērīgi samaisīt. Kad popkorns atdzisis, tajā iemaisa smalki rīvētu parmezānu (to var iegādāties arī sarīvētā veidā) vai citu cieto sieru, ja izvēle kritusi par labu tam.

 

Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis.