Kaltēti banāni ar kanēli
Sastāvdaļas:
Banāni – 2-3 gab.
Kanēlis vai kakao pulveris – tējkarote
Šokolāde vai saldējums (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Banānus nomizo un griež ripiņās vai plānās šķēlēs gareniski. Uzsilda krāsni līdz 60 grādiem vai izmanto žāvēšanas režīmu ar ventilatoru, ja tāds ir pieejams. Kā alternatīvu un nebūt ne dārgu variantu banānu žāvēšanai var izmantot arī dehidratoru, ko uzstāda uz tiem pašiem grādiem. Banānu šķēles vai ripiņas izklāj uz cepamā papīra vai silikona un apkaisa ar kanēli vai citu garšvielu pēc izvēles, kaltē 6-7 stundas. Izņem no krāsns, atdzesē. Rezultātā banānu našķiem jābūt daudz saldākiem un ar patīkamu tekstūru. Tos var ēst tāpat maltīšu starplaikos vai izmantot kā piedevu muslim, jogurtam vai saldajiem sendvičiem,
Recepti iesaka šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis.