Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti
“Jebkurš risinājums ir labāks par ēdiena pārpalikumu nonākšanu atkritumos, tomēr suņa vai kaķa barošana ar vārītām olām, visticamāk, nav pati labākā izeja. Tāpēc aicinām šajos svētkos galdu klāt atbildīgi, rūpīgi pārdomājot, cik daudz olu patiešām varēsiet apēst. Ja nu tomēr savas spējas ir gadījies pārvērtēt, iesaku ļauties kulināriem eksperimentiem un uzzināt, cik daudz dažādu jaunu ēdienu var pagatavot, izmantojot vārītas olas. Ierasto garšu dažādošana ļaus radīt svētku sajūtu ikvienās mājās,” saka Rimi Gardēdis, mājas garšu eksperts Normunds Baranovskis.
Gatavošanas laiks: 1 stunda
Porcijas: 8
Nepieciešams:
- 500 g mazo kartupelīšu
- 20 paipalu olas vai 10 vistu olas
- 2 lieli gurķi
- Buntīte diļļu
- Buntīte loku
- 150 g majonēzes
- 150 g skābā krējuma
- 2 ēdamk. sinepju
- 2 ēdamk. mārrutku
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Novāri kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus. Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un pēc tam nolobi. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm.
Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.
*Aptauju veikusi pētījumu kompānija Snapshots 2022. gada martā, aptaujājot 703 Latvijas iedzīvotājus 18–74 gadu vecumā.
Izdomāt, ko pagatavot no pāri palikušajiem svētku galda produktiem, palīdzēs arī Rimi mākslīgā intelekta šefpavārs jeb digitālais rīks “Iztukšo savu ledusskapi”, kas bez maksas pieejams šeit. Balstoties uz galvenajiem gardas maltītes pamatprincipiem, tas piedāvā teju neskaitāmu recepšu klāstu, kas piemēroti visdažādākajām gaumēm, arī vegāniem un veģetāriešiem.