Viegli, ātri, sātīgi: saldais kartupelis ar kūpinātu vistu
Sabalansēta maltīte, kuras pagatavošana neprasa daudz laika, turklāt šis ēdiens ir piemērots līdzēnmšanai gan uz darbu, gan piknikā, gan pārbraucienos u. tml., jo to paredzēts ēst atdzesētu.
Vajadzēs:
(2 porcijām)
- 1 vidēja lieluma saldo kartupeli
- eļļu cepšanai
- 2 ēd. k. marinētu biešu
- 4 mazos sarkanos redīsus
- pusi sarkanās vai oranžās paprikas
- 2 ēd. k. grauzdētu apceptu sīpolu (nopērkami gatavi)
- sauju sīpolloku
- 150 g kūpinātas vistas
- Šrirača majonēzi aizdaram
Pagatavošana
Saldo kartupeli nomizo, sagriež, kā vēlas, apslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 18–20 minūtes. Gatavu atdzesē un liek traukā. Pievieno sagrieztu vistu, papriku, redīsus, sīpollokus, bietes un pa virsu kārto grauzdētos sīpolus.
Majonēzi pievieno pirms ēšanas.
2 padomi
- Ja ēdiens tiek gatavots līdzņemšanai, ieteicams izmantot auksti kūpinātu vistu. Tā nav tik jutīga uz karstumu un būs izturīgāka pret bojāšanos.
- Saldo kartupeli var arī vārīt, taču tad tas būs ūdeņaināks.