Pašu siets Jāņu ķimeņu siers

Pašu gatavots un siets Jāņu siers ir īsts Līgo svētku cienasts. Ar savu recepti, kā pagatavot gardu ķimeņu sieru, dalās pavārs Normunds Baranovskis.
Līgo siera pagatavošanai nepieciešamas apmēram 12 stundas.

FOTO: Normunds Baranovskis

Līgo siera pagatavošanai nepieciešamas apmēram 12 stundas.

6-12 personām

Gatavošanas laiks: 5-12 stundas

 

Nepieciešams:

  • 4 l lauku piena
  • 1 l paniņu
  • 800 g biezpiena
  • 1 citrons
  • 4 gab. lauku olu
  • 70 g sviesta
  • 2-3 saujas ķimeņu
  • 1 tējk. ķiploka pārslu
  • 1 ēdamk. sāls (vai pēc garšas)
Reklāma
Reklāma

 

Jāņu siera pagatavošana soli pa solim

  1. Katlā karsē pienu ar paniņām un citrona sulu no viena citrona.
  2. Kad piens sadalās, notecini sūkalas smalkā sietā vai marlē.
  3. Kad notecināts liekais mitrums, katlā karsē sviestu ar sāli un ķimenēm. Piejauc sakultas olas ar siera masu.
  4. Ar koka karoti maisi, līdz masa atgādina siera masu.
  5. Liec marlē un uzliec zem sloga.
  6. Pirms griešanas pilnībā atdzesē.

 

Saistītie raksti