Cepts kūpinātais siers ar zaļumiem. Recepti piedāvā Signe Meirāne
Jāņu siers viennozīmīgi ir Līgo svētku galda karalis. To var pasniegt, gan vienkārši sagriežot šķēlēs, gan iekļaujot dažādās siera ēdienu receptēs – arī grilētu un ceptu.
20 minūtes, 4 porcijas
Nepieciešams:
- 400 g kūpināta siera 1 cm kubiņos
- 40 g rukolas
- Maza sauja diļļu lapiņu
- 2 ēdamk. sakapātu maurloku
- 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
- Svaigi malti melnie piapri
- Pavisam nedaudz jūras sāls
Pagatavošana
Sakarsē pannu bez eļļas; kad karsta, cep sieru uz vidējas liesmas no visām pusēm, līdz tas zeltains. Liec sieru traukā, uzber rukolu, zaļumus, uzlej eļļu un uzber sāli ar pipariem. Pasniedz siltu, bet derēs arī atdzisis.