Pastinaku čipsi: gatavo šefpavārs Raimonds Zommers

Veselīgo un gardo sakņaugu iespējams apēst arī kā našķi. Un kas gan var būt labāks par čipsiem – kāru muti tos ēd gan mazi, gan lieli kārumnieki.
Pastinaks ir maz zināms, bet ļoti garšīgs un veselīgs dārzenis, ko saldenās garšas dēļ nesmādē pat bērni.

FOTO: Shutterstock.com

Pastinaks ir maz zināms, bet ļoti garšīgs un veselīgs dārzenis, ko saldenās garšas dēļ nesmādē pat bērni.

Sastāvdaļas:

  • 200 g pastinaku mizas (no apmēram 2–3 pastinakiem)
  • 50 ml sīrups
  • 50 ml ūdens

 

Pagatavošana

  1. Sajauc ūdeni ar sīrupu (sīrupu var nopirkt gatavu veikalā vai to pagatavot, ūdenī izšķīdinot cukuru, proporcijā 1:4).
  2. Nomizotās pastinaku mizas kārtīgi nomazgā un izmērcē sagatavotajā sīrupūdenī.
  3. Mizas izkārto uz cepešpannas un liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 60 grādiem. Cep 3 stundas, līdz tās kārtīgi izkaltējas un paliek kā kraukšķīgi čipsi.
Reklāma
Reklāma

 

Uzkoda labi garšo tāpat, kā arī ar biezzupām, salātiem un citiem ēdieniem.

Saistītie raksti