Pastinaku čipsi: gatavo šefpavārs Raimonds Zommers
Veselīgo un gardo sakņaugu iespējams apēst arī kā našķi. Un kas gan var būt labāks par čipsiem – kāru muti tos ēd gan mazi, gan lieli kārumnieki.
Sastāvdaļas:
- 200 g pastinaku mizas (no apmēram 2–3 pastinakiem)
- 50 ml sīrups
- 50 ml ūdens
Pagatavošana
- Sajauc ūdeni ar sīrupu (sīrupu var nopirkt gatavu veikalā vai to pagatavot, ūdenī izšķīdinot cukuru, proporcijā 1:4).
- Nomizotās pastinaku mizas kārtīgi nomazgā un izmērcē sagatavotajā sīrupūdenī.
- Mizas izkārto uz cepešpannas un liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 60 grādiem. Cep 3 stundas, līdz tās kārtīgi izkaltējas un paliek kā kraukšķīgi čipsi.
Uzkoda labi garšo tāpat, kā arī ar biezzupām, salātiem un citiem ēdieniem.