Kā pagatavot īstu meksikāņu gvakamoli? Recepte plus idejas, kā to ēst
Meksikāņu gvakamoles uzkoda futbola laukuma formā
Gvakamoles mērce, kuras izcelsme meklējama Meksikā, ir labi zināms meksikāņu gardums visā pasaulē. Tās pielietojumus ir plašs, bet visbiežāk to ēd ar čipsiem vai maizi. Noformējot uzkodas atbilstoši futbola tematikai, tās kļūs par izcilu sabiedroto.
Gvakamoles mērcei un uzkodām būs nepieciešams:
- 5 avokado,
- 1 tomāts,
- 1/2 sarkanais sīpols,
- 1 laims,
- 15 g svaiga koriandra,
- 1 halapenjo, sāls,
- pipari - pēc garšas,
- 125 g maizes standziņas,
- 70 g maizes/kartupeļu čipsi,
- 185 g kukurūzas čipsi,
- krējums dekorēšanai.
Laiks gatavot!
1. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un nomizo. Liek traukā un ar dakšiņu tos
samīca.
2. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Pārējo sagriež mazos kubiņos.
3. Sarkano sīpolu, halapenjo un koriandra lapas sagriež pēc iespējas smalkāk.
4. Visas sagrieztās sastāvdaļas liek traukā ar avokado, pievieno sāli un piparus. Visu kārtīgi
samaisa.
5. Dekorēšana: izklāj gvakamoles masu traukā. Konditorejas maisiņā ielej skābo krējumu un
ar to uzzīmē futbola laukuma līnijas. Izgatavo futbola vārtus no maizes nūjiņām.
6. Pasniedz kopā ar maizes kociņiem un čipsiem.
Ar ko vēl ēst gvakamoli?
Ja pagatavotā gvakamole paliek pāri (kas gan ir maz ticams), ieskaties vēl dažos veidos, ar ko to būs gardi notiesāt!
- Brokastīs gardo mērci uzsmērē uz tikko cepta maizes grauzdiņa sviesta vietā, var papildināt ar apceptu bekonu vai vārītām olām.
- Garšo zupas? Iegūsti papildu garšu, pievienojot gvakamoli zupai.
- Sajaucot dažas ēdamkarotes gvakamoles ar eļļu un citrona sulu taps garda salātu mērce.
- Mājās burgeros mērces vietā var pildīt gvakamoli.