Kraukšķīgie salāti svētku galdam
Divu dēlu mamma Eva iesaka laicīgi ieplānot un sagatavot sastāvdaļas svētku maltītei. Te viņas piedāvāto kraukšķīgo salātu recepte.
Nepieciešams:
- Ledussalāts
- Mazo ķirštomātiņu iepakojums
- Svaigs gurķis
- Konservēti ananāss (1 mazā bundža)
- 2 vistas filejas
- Uzkodu grauzdiņi paciņā
- Avokado
- Dažas ēdamkarotes grieķu jogurts
- Nedaudz citrona sulas.
Salātu pagatavošana
- Sagatavo vistas filejas – sagriež gabaliņos, liek bļodā un pievieno garšvielas (sāls, saldās paprikas pulveris, melnie maltie pipari). Samaisa un atstāj uz dažām minūtēm savilkties garšām.
- Cep uz sakarsētas pannas eļļā, pievienojot klāt arī dažas ēdamkarotes sojas mērces. Atdzesē.
- Nomazgā dārzeņus un salātus. Ledus salātus nav nepieciešams griezt – tos ļoti ērti var “saplēst” gabaliņos.
- Nomizo un sagriež gurķi, tomātus pārgriež uz pusēm. Sagriež smalkāk konservētos ananāsus.
- Lēzenā bļodā kārto salātus – vispirms sasmalcināto ledus salātu, tad gurķi, tomātus un konservēto ananāsu.
- Kā nākamo liek vistas filejas gabaliņus un pašā augšā grauzdiņus.
- Mērci sagatavo un pasniedz atsevišķi, lai salāti saglabātu kraukšķīgumu.
- Avokado saspaida ar dakšiņu, pievieno grieķu jogurtu, lai veidotos pabieza masa.