Rasolam jābūt smalki sagrieztam! Mammamuntetiem.lv redaktore atklāj savu recepti svētku galdam

Vien retais teiks, ka viņam negaršo rasols, taču mūsu ģimenē – mazajā un paplašinātajā – un pat draugu lokā šie salāti parasti ir uz izķeršanu. Un rasola gatavošana Ziemassvētkos vienmēr tiek uzticēta man. Jo patiešām garšīgs un īpaši smalki griezts.
Smalki griezts un ar marinētiem gurķiem – tāds ir rasols manā gaumē.

FOTO: no personīgā arhīva

Smalki griezts un ar marinētiem gurķiem – tāds ir rasols manā gaumē.

Īsti neatceros, kad un kā tieši man sāka uzticēt rasola gatavošanu, taču esmu ļoti cimperlīga, ja runa ir par šiem salātiem. Rasolam jābūt tieši tādam, kādu gatavoju es. Visi citi – jā, dažkārt varu apēst, bet visbiežāk man neiet pie dūšas. Īpaši, ja sastāvā ir svaigais gurķis vai āboli. Tad, manā uztverē, tas vairs nav rasols, bet vienkārši salāti. 

 

Un vēl divas būtiskas lietas – rasolā nelieku burkānus un visas sastāvdaļas 

sagriežu īpaši smalki. 

Šogad Rasola gatavošanā piedalās arī trīsgadīgā Viktorija

 

Dodoties uz veikalu pēc trūkstošajām sastāvdaļām, lai vieglāk saprast, kuras tieši trūkst, skaitu uz pirkstiem. Manā rasolā ir piecas, plus rasola majonēze. Jāteic, olas vienmēr izmantoju lauku. Paldies draugiem, kuri mūs apgādā ar tām. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 7 vidēji kartupeļi (ne miltaini, lai nejūk ārā)
  • 4 olas
  • Mazā konservēto zirnīšu bundža
  • 500 g Doktora desa (es pērku Ādažu)
  • 500 g marinēti gurķi
  • Rasola majonēze (man patīk mitri salāti, tāpēc lieku pusotru vai pat divas paciņas)

 

 

Gatavošana

  1. Liek vārīt olas, ūdenim pieberot šķipsniņu sāls (laikam tāpēc, lai vieglāk pēc tam nolobīt čaumalu, bet daru to gadiem pēc nu jau mūžībā aizsauktās auklītes ieteikuma, pat īsti nezinot, kāpēc). Vāra 10 minūtes, pēc tam uzreiz liek aukstā ūdenī atdzesēties (arī tas palīdzot viegli nolobīt čaumalu).
  2. Arī kartupeļus liek vārīties, un noteikti ar visu mizu, lai ir tā feinā garša.
  3. Tikmēr smalki sagriež desu un gurķus, bet pēc tam – arī izvārītos un atdzesētos kartupeļus un olas.
  4. Pievieno zirnīšus un visu sajauc ar majonēzi. Ja nepieciešams, pieliek šķipsnu sāls.

 

Priecīgus un gardus svētkus!

Saistītie raksti