Pelēko zirņu salāti
Ja arī tavā ledusskapī vēl aizķērušies zirņi, pagatavo salātus. Kā, māca Daiga Klipa.

FOTO: Shutterstock.com
Zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz.
Sastāvdaļas:
- 300 g pelēko zirņu
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 2 selerijas kāti
- 2 tomāti
- 2 sīpoli
- 2 ēdk. sinepju sēklu
- 1 tējk. saldās paprikas pulvera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Uzvāra pelēkos zirņus (ja svētkos visi vārītie tomēr apēsti). Papriku, seleriju kātus sagriež nelielos gabaliņos, tomātus – nelielās daiviņās. Sīpolus sīki sakapā.
- Uz sakarsētas pannas eļļā apcep dārzeņus, pievieno garšvielas. To visu iemaisa pelēkajos zirņos un liek galdā.
Ņem vēra: zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz. Tradīciju spēkam un garšu daudzveidībai pietiks ar pāris karotēm šo salātu!
Avots: 100 labi padomi