Burratas siera uzkoda – vienkārši, taču restorāna garšu cienīgi
Šefpavārs Māris Jansons ar TikTok satura veidotāju Airitu Kodorāni jeb Airitatu iesaka pagatavot vienkāršu, taču restorāna cienīgu uzkodu.

FOTO: Publicitātes foto
Sekojot līdzi ieteikumiem, ikviens var pagatavot īpaši gardu maltīti, pārsteidzot ģimeni vai viesus ar nebijušām garšu kombinācijām.
Sastāvdaļas (4 personām):
- 4 iepakojumi Smiltenes burrata siers
- 1 hurma
- 3 vīģes
- Dekoram – kreses
Bazilika pesto mērce
- 100 g baziliks
- 50 g Indijas vai ciedru rieksti
- 50 g Parmezāna siers (sarīvēts)
- Olīveļļa
- Baltais balzamiko etiķis
- Nedaudz cukurs
- Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:
Pesto mērce:
- Blenderī vai virtuves kombainā samaļ noskalotu, nedaudz sasmalcinātu baziliku
- Pievieno Indijas vai ciedru riekstus
- Pievieno sarīvētu cieto sieru
- Pievieno sāli, cukuru
- Visu kārtīgi samaļ un, lēnām putojot, pievieno eļļu un etiķi – tik daudz, līdz pesto mērce iegūst vēlamo konsistenci
Visas sastāvdaļas soli pa solim iespējams sajaukt un sasmalcināt arī piestā.
Uzkoda:
- Hurmu nomizo un sagriež mazās daiviņās, bet vīģi – sagriež 6 daļās
- Visas sastāvdaļas kārto salātu bļodā un pa vidu liek burrata sieru, pārlej ar pesto mērci un dekorē ar kresēm, kā arī pievieno sāli un piparus