Skābu kāpostu un zaļo lapu salāti ar papriku
Šis neierastais produktu salikums mūsu ģimenē tiek ēsts gana bieži un dažādās variācijās – ar papriku, ar svaigo gurķi, ar olīvām utt. Ideja salikumam noskatīta kādā pasākumā un tad no salātu autores Rasas iegūta arī precīza recepte.

FOTO: Sigita Āboltiņa
Šos salātus ikdienā paši ēdam un arī ciemiņus cienājam. Garšo!
Vajadzēs:
- Skābētus vai marinētus kāpostus (mums garšo abi varianti, bet ar burkāniem)
- Svaigo salātlapu maisījumu pēc izvēles (var arī izmantot tikai rukolu vai, piemēram, tikai ledus salātus u.c.)
- Papriku
- Olīveļļu (var lietot arī Salātu mērci)
Gatavošana
- Traukā kārto svaigās lapas, tām virsū – skābētus vai marinētus kāpostus. Ja kāposti ir gari, labāk tos sasmalcināt, lai vieglāk gan likt uz šķīvja, gan ēst.
- Papriku iztīra no sēklām, sagriež pēc vēlmēm (mums patīk gareniski (salmiņos) griezta) un kārto apkārt salātiem.
- Visu pārslaka ar olīveļļu un kādu pusstundu ļauj garšām sadraudzēties.
Variāciju daudz!
- Ja negaršo paprika, var izmantot svaigu gurķi vai olīvas, vai visu kopā.
- Salāti labi garšo, arī ja pārslacīti ar balzamiko etiķi un olīveļļu vai veikalos nopērkamo gatavo salātu mērci.