Skābu kāpostu un zaļo lapu salāti ar papriku

Šis neierastais produktu salikums mūsu ģimenē tiek ēsts gana bieži un dažādās variācijās – ar papriku, ar svaigo gurķi, ar olīvām utt. Ideja salikumam noskatīta kādā pasākumā un tad no salātu autores Rasas iegūta arī precīza recepte.
Šos salātus ikdienā paši ēdam un arī ciemiņus cienājam. Garšo!

FOTO: Sigita Āboltiņa

Šos salātus ikdienā paši ēdam un arī ciemiņus cienājam. Garšo!

Vajadzēs:

  • Skābētus vai marinētus kāpostus (mums garšo abi varianti, bet ar burkāniem)
  • Svaigo salātlapu maisījumu pēc izvēles (var arī izmantot tikai rukolu vai, piemēram, tikai ledus salātus u.c.)
  • Papriku
  • Olīveļļu (var lietot arī Salātu mērci)

 

Gatavošana

  1. Traukā kārto svaigās lapas, tām virsū – skābētus vai marinētus kāpostus. Ja kāposti ir gari, labāk tos sasmalcināt, lai vieglāk gan likt uz šķīvja, gan ēst.
  2. Papriku iztīra no sēklām, sagriež pēc vēlmēm (mums patīk gareniski (salmiņos) griezta) un kārto apkārt salātiem.
  3. Visu pārslaka ar olīveļļu un kādu pusstundu ļauj garšām sadraudzēties.
Reklāma
Reklāma

 

Variāciju daudz!

  • Ja negaršo paprika, var izmantot svaigu gurķi vai olīvas, vai visu kopā.
  • Salāti labi garšo, arī ja pārslacīti ar balzamiko etiķi un olīveļļu vai veikalos nopērkamo gatavo salātu mērci.

Saistītie raksti