Kazas siera un biešu salāti ar ķirbju sēklām
Idejā, kā gardi ēdienkartē iekļaut tik vērtīgās ķirbju sēklas, dalās uztura specialiste, Rimi eksperte Olga Ļubina.
Nepieciešams:
- 2 vārītas bietes;
- 100 g kazas siera;
- 2 vidēja izmēra āboli;
- 3 ēd. k. ķirbju sēklu;
- turku zirņi sālsūdenī;
- 1 ēd. k. olīveļļas;
- 5 piparu maisījums – pēc garšas.
Pagatavošana:
Vārītas bietes sagriez ripiņās, ābolu nomazgā un sagriez strēmelēs. Nolej ūdeni no turku zirņiem, pievieno bietēm un āboliem. Pievieno kazas sieru. Visam pa virsu uzber ķirbju sēklas, pārkaisi ar pipariem, uzpilini olīveļļu.