Gurķu salāti ar sezama sēklām

Ideja kā savā uzturā iekļaut vērtīgās sezama sēklas, dalās uztura specialiste, Rimi eksperte Olga Ļubina.
Sezama sēklas satur A,
E, C un B grupas vitamīnus. No minerālvielām tajās visvairāk ir magnija, cinka, fosfora, dzelzs, bet
īpaši bagātīgi tās satur kalciju,

FOTO: Freepik.com / freepik

Sezama sēklas satur A, E, C un B grupas vitamīnus. No minerālvielām tajās visvairāk ir magnija, cinka, fosfora, dzelzs, bet īpaši bagātīgi tās satur kalciju,

Nepieciešams:

  • 2 garie gurķi;
  • loki – mazā buntīte;
  • nedaudz kinzas;
  • nedaudz sezama sēklu;
  • 2–3 piparmētras lapiņas;
  • 1 laims;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 tējk. kļavu sīrupa;
  • 2 ēd. k. sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu.°

 

Mērcei:

  •  1 tējk. sojas mērces;
  • nedaudz ābolu etiķa;
  • 2 tējk. tahīni pasta;
  • 1 ēd. k. olīveļļas;
  • pipari  pēc garšas.

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Izspied sulu (aptuveni 2–3 ēd. k.) no laima, ķiploku nomizo un sakapā. 
  2. Gurķus nomizo, sagriez lielos gabalos, ieliec maisiņā vai traukā ar vāku, pievieno sojas mērci, ķiplokus, kļavu sīrupu.
  3. Sakrati trauku ar sastāvdaļām (iepriekš aiztaisot vāku) un atstāj uz 1–2 stundām, pēc tam lieko šķidrumu izlej. 
  4. Sakapā zaļumus: lokus, kinzu un piparmētru.
  5. Pagatavo mērci – traukā samaisi tahīni pastu ar olīveļļu, etiķi un sojas mērci, pievieno nedaudz ūdens, piparu un samaisi. 
  6. Pievieno mērci gurķiem, pārber sakapātus zaļumus un sezama sēklas.
     

 

 

 


 

Saistītie raksti