Gurķu salāti ar sezama sēklām
Ideja kā savā uzturā iekļaut vērtīgās sezama sēklas, dalās uztura specialiste, Rimi eksperte Olga Ļubina.
Nepieciešams:
- 2 garie gurķi;
- loki – mazā buntīte;
- nedaudz kinzas;
- nedaudz sezama sēklu;
- 2–3 piparmētras lapiņas;
- 1 laims;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 tējk. kļavu sīrupa;
- 2 ēd. k. sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu.°
Mērcei:
- 1 tējk. sojas mērces;
- nedaudz ābolu etiķa;
- 2 tējk. tahīni pasta;
- 1 ēd. k. olīveļļas;
- pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Izspied sulu (aptuveni 2–3 ēd. k.) no laima, ķiploku nomizo un sakapā.
- Gurķus nomizo, sagriez lielos gabalos, ieliec maisiņā vai traukā ar vāku, pievieno sojas mērci, ķiplokus, kļavu sīrupu.
- Sakrati trauku ar sastāvdaļām (iepriekš aiztaisot vāku) un atstāj uz 1–2 stundām, pēc tam lieko šķidrumu izlej.
- Sakapā zaļumus: lokus, kinzu un piparmētru.
- Pagatavo mērci – traukā samaisi tahīni pastu ar olīveļļu, etiķi un sojas mērci, pievieno nedaudz ūdens, piparu un samaisi.
- Pievieno mērci gurķiem, pārber sakapātus zaļumus un sezama sēklas.