Jāņu siers fritierī: iesaka šefpavārs Raimonds Zommers
Jāņu siers ir viens no tradicionālākajiem vasaras saulgriežu simboliem, taču – ko darīt ar tā pārpalikumiem pēc svētkiem? Šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis Raimonds Zommers atklāj gardas un ātri pagatavojamas uzkodas recepti.
Sastāvdaļas:
- Jāņu siers
- 4 ēd. k. milti
- Rīvmaize
- Alus
- Sāls
Pagatavošana
- Pārpalikušo Jāņu sieru sagriež stienīšos vai gabaliņos.
- Veido panējuma mīklu – sajauc 4 ēdamkarotes miltu un šķipsnu sāls, un lēnām pievieno alu līdz veidojas biezākas konsistences mīkla līdzīgi kā pankūkām.
- Siera gabaliņus apviļā miltos vai rīvmaizē, pēc tam vēlreiz apviļā sagatavotajā mīklā un liek tos fritierī.
- Cep fritierī līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa.
- Pēc vēlmes sagatavotos siera stienīšus var pasniegt ar savu iecienītāko mērci.