Cepam ķiploku ziedus! Ātri, gardi, veselīgi
Ziemas ķiplokiem, lai tie piebriestu, ir jānolauž ziedkāti. Taču tos nedrīkst izmest! Arī ķiploku ziedi ir vitamīniem pārbagāti, turklāt garšīgi. Viens veids, kā tos pagatavot – uzcept cepeškrāsnī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Ķiploku ziedi, uzcepti cepeškrāsnī, garšo lieliski!
To, ka ziemas ķiplokus var uzcept cepeškrāsnī, man ierādīja kaimiņiene Inta. Tad nu steidzu nošķīt ar savu ziemas ķiploku ziedkātus, lai pagatavotu šo lielisko uzkodu.
Sastāvdaļas:
Ķiploku ziedi
Eļļa
Sāls

Gatavošana:
- Ķiploku ziedkātus apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli.
- Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz kāti sāk viegli brūnēt (aptuveni 10-15 minūtes).
- Pasniedz siltus vai aukstus kā piedevu.