Eksotiska recepte: salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem
Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu. Nogaršo gardos salātus ar tomātiem un grilētiem nektarīniem
Sastāvdaļas:
Salātiem
- 3-4 g nektarīni
- 1-2 tomāti
- mocarellas vai buratas siera bumbiņa
- 1/2 sarkanā sīpola
- 100 g spinātu lapu
- baziliks rotāšanai
- olīveļļa
Mērcei
- 50 ml olīveļļas
- 40 ml balzamiko mērces
- 1 ķiploka daiviņa
- 20 smalki sakapātas bazilika lapiņas
- nedaudz smalki sakapātu pētersīļu
- sula no 1/3 citrona
- 1 ēdamk. medus
Pagatavošana:
- Katru nektarīnu sagriez 8 daiviņās, izņem kauliņus.
- Apslaki nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.
- Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
- Nedaudz mērces samaisi kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.
- Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.
- Apslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.