Svaigu kāpostu salāti ar eļļu
Šie ir iecienītākie mūsu ģimenes salāti, kas tiek pasniegti piedevās pie siltā ēdiena. Kāpostu salāti ir viegli pagatavojami, ļoti veselīgi un garšo arī bērniem.

FOTO: Shutterstock.com
Visas sastāvdaļas kāpostu salātiem tiek pievienotas pēc garšas, laika gaitā atrodot tādas proporcijas, kas jūsu ģimenei garšo vislabāk.
Sastāvdaļas:
Svaigs kāposts
Eļļa
Citrons vai laims
Sāls
Salātus var papildināt arī ar dillēm, svaigiem burkāniem vai gurķiem.
Gatavošana:
- kāpostu smalki sagriež vai sarīvē uz dārzeņu rīves,
- pievieno eļļu, pusi no laima vai citrona sulas, sāli,
- salātus pamatīgi samīca.
Ieteikumi:
- Visas sastāvdaļas tiek pievienotas pēc garšas, laika gaitā atrodot tādas proporcijas, kas jūsu ģimenei garšo vislabāk.
- Attēlā redzams, kādu eļļu parasti izmantojam šiem salātiem. Eļļai ir liela loma – citām ir tāda garša, kas galīgi nepatīk bērnu garšas kārpiņām.
- Savulaik, lai pierunātu bērnus nogaršot šos salātus, teicām, ka tie ir pirātu salāti – rosinājām bļodā meklēt kāpostu gabaliņus, kas izskatās pēc zobena, kuģa utt. Tas labi strādāja! :)
