Kā apēst pēdējo kabaci? Pagatavo gardas karstmaizes
Ja mājās palicis pēdējais kabacis, bet viss, kas saistīts ar to, jau ir bijis, der pamēģināt uzlikt kabaci uz maizes. Sanāk ļoti gardi un sātīgi. Kas ir būtiski, garšoja arī ģimenes jaunākajiem locekļiem. Šoreiz sacepām tās kā ceļa maizes, lai nebūtu jāpērk benzīntanka hotdogi.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja lieluma kabači
- 1 ola
- 100 g siers
- 50 g zilais (pelējuma) siers
- 10 šķēles tostermaizes
- Sāls, maltie pipari, dilles
- Tomāts rotāšanai
Gatavošana
- Kabaci nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Apber ar sāli un atstāj atsuloties vismaz uz 10 minūtēm.
- Pēc tam lieko šķidrumu kārtīgi nospiež. Vislabāk to izdarīt, kabaču masu ieliekot vairākās kārtās salocītā marlē un tad izspiežot.
- Pievieno sarīvētus abu veidu sierus, olas, garšvielas, zaļumus. Visu kārtīgi samaisa.
- Uz cepamās plāts kārto maizes šķēles un liek virsū kabaču masu. Izrotā ar tomātu šķēli, cep 200 grādos 20–25 minūtes. Maizītes ļoti garšīgas ir kopā ar pesto.