Uzkoda Tēva dienai: Ātrās polārpicas
“Septembris ir laiks, kad svinam gan Tēva dienu, gan arī baudām rudens sezonas aktuālos dārzeņus un augļus. Gatavojoties svētkiem, ir svarīgi atcerēties – lai sagatavotu gardu maltīti, ne vienmēr virtuvē nepieciešams pavadīt vairākas stundas un pagatavot sarežģītas receptes. Lūk, ideja, kā kopīgi ar bērniem var pagatavot interesantu, bet tajā pašā laikā viegli un ātri pagatavojamu maltīti,” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.
Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 4 gb polārmaize
- 4 ēd.k. tomātu mērce
- 1 gb tomāts
- 1 gb šalotes sīpols
- 85 g Chorizo desa
- 50 g olīvas
- 50 g Čedaras siers
Pagatavošana:
- Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs.
- Šalotes sīpolu nomizo un sasmalcina.
- Uz polārmaizes uzsmērē tomātu mērci un uzklāj virsū visas sastāvdaļas – tomātu šķēlītes, sasmalcinātu šalotes sīpolu, desu, olīvas. Virsū uzber rīvētu Čedaras sieru.
- Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 10 minūtes.
- Polārpicas bauda, kamēr siltas.